Project

General

Profile

Task #2297

"clone this bug" doesn't do anything useful anymore

Added by Lionel Mamane 6 months ago. Updated 5 months ago.

Status:
Feedback
Priority:
Normal
Category:
Bugzilla
Target version:
-
Start date:
Due date:
% Done:

0%

Estimated time:
Tags:
URL:

Description

on the bottom of the page of a bug, on the right, there is a "clone this bug" link.

It used to create a new bug with the same description with a note "* this bug has been cloned from bug NNNNN *", and put the same CC list, etc.

Now one is just dumped into the "choose a product" landing page, and nothing from the old bug is taken over.

Bildschirmfoto von »2017-06-24 16_06_36«.png (157 KB) Bildschirmfoto von »2017-06-24 16_06_36«.png clone a bug prefills stuff. Christian Lohmaier, 2017-06-24 16:06
2017-06-24-161938_1275x927_scrot.png (97.7 KB) 2017-06-24-161938_1275x927_scrot.png Lionel Mamane, 2017-06-24 16:19
1884
1885

History

#1 Updated by Christian Lohmaier 6 months ago

  • Status changed from New to Resolved
  • Assignee set to Christian Lohmaier

invalid/works as desired.

Copying a bug from one project/cateogry to another is exactly what clone-a-bug is used for, so just pick a category (or the same if you choose so), and the cloned info will be preinserted.

#2 Updated by Lionel Mamane 6 months ago

No it doesn't. The cloned info is not preinserted.

#3 Updated by Lionel Mamane 6 months ago

More precisely, the component is pre-filled, but the description is not, the CC list is not, the version is not, ...

#4 Updated by Christian Lohmaier 6 months ago

what is that then? (see image)

Note: for hints on using bugzilla, the #libreoffice-qa channel provides quick repsonse/assistance

#5 Updated by Lionel Mamane 6 months ago

Further testing shows that:

  1. I get the (correct) result in your screenshot if I copy the URL of the "Clone this bug" link, remove "&format=guided" by and, and paste the URL in the address bar of the browser.
  2. Just clicking on "Clone this bug", I get the "choose product" screen, then "please check these frequently-reported bugs for duplicates", I click "my issue is not listed" and I get a mostly blank form.

Probably the easiest way to fix this is to not include "&format=guided" in the "Clone this bug" link?

#6 Updated by Lionel Mamane 6 months ago

further testing shows that I don't get the bug if I choose the project from the "all projects" list. I get it only if I choose the project from the "our most popular projects" section.

Meaning I have a working way to clone bugs, as long as I remember this quirk.

#7 Updated by Florian Effenberger 5 months ago

  • Status changed from Resolved to Feedback
  • Assignee changed from Christian Lohmaier to Xisco Fauli Tarazona

With Xisco wearing the hat on QA, asking him to have a look and, if he sees a need, propose a solution that either he or Cloph can carry out
(I don't use Bugzilla that often, so I can't make an educated guess on what's best.)

#8 Updated by Xisco Fauli Tarazona 5 months ago

Hello Lionel,
it seems the 'clone this bug' button doesn't work with the guided page but it does with the normal one -> Once you click on 'Clone this bug', click on 'LibreOffice' from the list of all projects.

#9 Updated by Lionel Mamane 5 months ago

Xisco Fauli Tarazona wrote:

it seems the 'clone this bug' button doesn't work with the guided page but it does with the normal one -> Once you click on 'Clone this bug', click on 'LibreOffice' from the list of all projects.

Yes, that's what I realised after further testing, and explained in comment 6. I still think it is a bug, although we have a workaround (namely take care to select from all projects list, not top of page). Availability of the workaround makes the bug far less severe.

Also available in: Atom PDF