Project

General

Profile

Task #2135

ASKLIBREOFFICE - site problem makes it difficult to use

Added by Anonymous 11 months ago. Updated 10 months ago.

Status:
New
Priority:
Urgent
Assignee:
Category:
-
Target version:
-
Start date:
Due date:
% Done:

0%

Estimated time:
Tags:
URL:

Description

Since about 01/02/17 noon PST, the site has exhibited multiple problems. Aside from Views not being updated (reported in task #2134), no activity is recorded for users, no notifications are being recorded and no email is being sent. This makes it extremely difficult for people to provide answers to questions (as well as receiving answers) since no notification is present when comments or answers are entered. Tracking more than one or two answers to questions is tedious as best.

BTW - the referred to site is - https://ask.libreoffice.org

History

#1 Updated by Anonymous 11 months ago

Site now seems repaired as of 1/7/2017 @ 8:20 am PST. Who ever - Thank You!

#2 Updated by Evgeny Fadeev 11 months ago

Can the server admin install rabbitmq-server package?
I would then configure it, we might also need to coordinate in case
a config file needs to be saved in the server build recipe.

Right now it seems that the queue goes out of control after a day or so.
I've set a restart cron job twice per day, but we should have rabbitmq
to make the site work better.

#3 Updated by Florian Effenberger 11 months ago

Can the server admin install rabbitmq-server package?

Should be installed now ;-)

#4 Updated by Guilhem Moulin 11 months ago

BTW I also migrated the service to a new Debian 8 VM that day.

#5 Updated by Anonymous 11 months ago

Once again, have not seen any notifications or email for about a week now. This continues to be a problem.

#6 Updated by Anonymous 11 months ago

Last few days started getting email and notifications for new or updated answers only. Not on comments - no email or notifications. This is where a lot of communications take place.

Also, Activity is not recording new answers. Only my comments and changes to existing answers.

This is becoming increasingly problematic. While answering dozens (and holding back this past month because of the problems) of questions per month and typically 50% receive no response what-so-ever, one must keep going back over the questions where answers were presented to see if any comments were posted. Must keep my own records to posted answers. No way to trust the site right now.

#7 Updated by Florian Effenberger 11 months ago

  • Assignee set to Evgeny Fadeev

#8 Updated by Evgeny Fadeev 11 months ago

S Grek, thank you, found source of the issue you've described. Hopefully fixed now.

#9 Updated by Anonymous 11 months ago

Evgeny thank you for your attention to this. Saw your testing today but unfortunately it is not fixed.

I now get a notification but only in certain cases. Let me explain. When you tested I got a notification (and an email) of the change. Then I was answering questions and just before signing out, I had received three notifications (all from same question) of comments & no email as expected since I was still signed in. Then I signed out and left my email program on. Had answered some more questions so was waiting for answers. After over an hour and no email I signed back in. There was a notification. It was a notification of a changed question, similar to yours but no email. However, upon further searching, I found someone else had also generated a comment in response to my answer and that was nowhere to be seen.

So, the bottom line is there doesn't seem to be any apparent pattern. Also, activity is still not registering new answers I post; only modified answers and comments I submit.

#10 Updated by Anonymous 11 months ago

Once again, thank you for work done.

Signed in today, had multiple notifications but no emails. There doesn't appear to be any missing notifications which is very good news.

Also of note, posted answers are now showing up in Activity.

Starting to look more like pre January 2nd.

#11 Updated by Evgeny Fadeev 11 months ago

@s_grek, sure and sorry for the troubles.

Could you please tell what is your account name on the ask.libreoffice site? I'll have a look in more detail.

#12 Updated by Anonymous 11 months ago

The account is

Thank you for your help.

#13 Updated by Anonymous 10 months ago

Thank you for all past help. Have not received ANY emails since your testing almost a week ago. I'm certain it is not a problem with just my account. But at this point I give up. I've tried for over a month to assist in getting the site back to where it was prior to January 2 but it seems every time something is fixed, something else breaks. It's not the worst problem in the past two years but near the top.

Please do not respond.

#14 Updated by Evgeny Fadeev 10 months ago

Just updating that hopefully this is now resolved.

Sorry @s grek, I am compelled to respond to the ticket, sorry for the inconvenience. If you would like - perhaps unsubscribe from this thread.

One issue might occur that when users make multiple edits within short time - alerts will be sent to each edit. I am working on making the alerts throttled so that only cumulative updates within certain periods are delivered.

Also available in: Atom PDF